onsdag 28 oktober 2009

Ta sverigedemokraterna på allvar

Välkommen till tvSollentunas blogg. Läs inlägg och kommentarer till händelser - oftast med anknytning till Sollentuna. En web-tvkanal finns också: TV-REPORTAGE HITTAR DU HÄR
===================================================

Det är intressant
att studera politiker från de s.k. etablerade partierna när de ger sig i kast med sverigedemokraterna. När de 'tar debatten'. Det må vara Mona Sahlin (s) eller Maud Olofsson (c) eller någon annan. Det är något som inte känns som vanligt. Det blir munhuggeri och "...kan jag få tala till punkt..." rutiner. Från båda håll.

kan det bero på
att de etablerade politikerna känner sig obekväma, är rädda att komma på defensiven och i första hand är inställda på att markera avsky och avstånd till sverigedemokraterna? SD-representanterna däremot strålar av självförtroende och plockar poäng på sitt utanförskap och på att behålla sitt upphöjda lugn.

verkligheten har kommit in på punchveranden
för våra vanliga politiker. Särskilt på lokalplanet är de ovana att föra ideologiska debatter. Runt storstäderna saknas också i stort sett granskande journalister till vardags. Politikerskrået lever sitt eget liv mellan valen. De jobbar och gör en väldig massa bra saker, men politiskt är det väl ändå någon sorts skyddad verksamhet.

om SD bestämmer sig för Sollentuna
tänker politikerna möta dem med den uttalade målsättningen att 'hålla dem utanför kommunfullmäktige'. Journalistiskt blir uppgiften att klarlägga skillnaderna mellan en SD-politik för Sollentuna och den vi lever med idag. Som journalist har jag inte uppgiften att fördöma eller hålla utanför. Demokratin förutsätter att jag förhåller mig konsekvensneutral.

Bosse W

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar