onsdag 14 oktober 2009

Hösthimmel över Kärrdal


DIREKT TILL tvSOLLENTUNA-KANALEN

Bilden
Tagen från min balkong med en NIKKON Coolpix 8700 som jag köpte begagnad av vännen Sebastian för ett par år sedan.

Partierna
genomför sina valprocesser, just dessa höstkvällar. Kandidater till olika politiska församlingar nomineras. Det är ett känsligt arbete och konkurrensen kan vara tuff. Till vardags hör vi att medborgarnas intresse att delta i demokratiskt arbete lågt. Ändå är det trångt när listorna ska göras. Det finns gott om plats på en valsedel. Flera tiotals namn får rum. Men, det är bara de som står överst som kommer in i kommunfullmäktige, landstingsfullmäktige eller Sveriges riksdag.

Sollentunavalet
blir väl ungefär som vanligt. Ännu har inte valfrågorna utmejslats. Den Samlade Oppositionen /DSO/ med s, v, mp och sp (sollentunapartiet) kan det vara ett alternativ? Det KAN vara där dramatiken finns. Men är det möjligt att tippa den urstarka, borgerliga majoriteten över till oppositionsbänkarna? 39 kvinnor och män representerar idag m, fp, kd, c alliansen i kommunfullmäktige. DSO sätter emot med 22 platser. Det måste till något utöver det vanliga för att moderaterna ska tappa makten.

En skandal
med moderaterna på löpsedlarna skulle kunna göra skillnad. Den ska då inträffa väldigt sent som för två val sedan. Förra valet hade socialdemokraterna spart en präktig skandal som slog mot folkpartiet, som ni minns. Den bomben nådde valrörelsen bara veckor för valdagen. Det var dataintrång många intrikata manövrer och folkpartiet fick betala med sjunkande siffror i valet.
För DSO i Sollentuna skulle det ju förstås vara mums med en lokal skandal. Det är väl troligt att politiker som suttit så länge och arbetat så nära varandra i så många år har någon liten skandalunge som skulle kunna sättas på tillväxt de månader som är kvar till slutspurten i augusti, september nästa år.

Det är lugnt att blogga så länge det sker lite i avskildhet... Jag bloggar lite för mig själv. För att se om jag har den uthållighet som behövs och om tiden räcker till. Prioritering, heter det visst.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar