torsdag 5 november 2009

Nu har Sollentunas allians fått problem

Välkommen till tvSollentunas blogg. Läs inlägg och kommentarer till händelser - oftast med anknytning till Sollentuna. En web-tvkanal finns också: TV-REPORTAGE HITTAR DU HÄR
==================================================
Kd och C
sätter klackarna i backen när m och fp vill sälja 450 lägenheter i Servicehuset på Malmvägen. Det många väntat sig, vill nu m och få genomföra; fortsatt försäljning av lägenheter ur Sollentunahems bestånd.

Intressant när ideologier
blir tydliga i kommunpolitiken. Den brukar ju ofta sägas vara ganska pragmatisk och hantera frågor om vägar och hus och verksamheter som ofta politiker på riksplanet beslutat om. Men, det gäller inte frågan om Sollentunahems framtid. Den har varit ideologisk hela vägen. Jag har kunnat följa den i tio år. Hela tiden har (m) varit tydliga: Vi vill sälja av ideologiska skäl. (fp):s favoritargument är att "politiker ska inte leka företagare". Kd och C anför sakskäl för att säga nej till en försäljning; (c) vill inte sälja och (kd) är inne på samma linje och vill inte heller omvandla flera hyresrätter till bostadsrätter.












Frågan avgörs i november
när kommunfullmäktige samlas nästa gång. Men, Sollentuna vore inte Sollentuna om inte allt var avgjort redan nu. Kd och C skramlar lite men kommer inte att rösta emot sina betydligt större allianskamrater. I tidningen Mitt i Sollentuna läser jag att mp:s Peter Godlund tycker småpartierna i alliansen är fega. Socialdemokraterna säger att "det är helt fel att sälja nu". Var förs debatten om det kommunala bostadsbolagets framtid?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar