tisdag 17 november 2009

Han dömer ut krympta Malmparken


Välkommen till tvSollentunas blogg. Läs inlägg och kommentarer till händelser - oftast med anknytning till Sollentuna. En web-tvkanal finns också: TV-REPORTAGE HITTAR DU HÄR

Från skönhetsrådet i Stockholms stad
kom sekreteraren och fd sollentunabon Martin Rörby.

Han var inbjuden att inledningsprata på Café Mångfalden som torsdagar byter namn och inbjuder till folkbildning, samtal och debatt under namnet Rosa Parks' Café (se nedan om Rosa Parks).

I den intervju jag gjorde med Martin utnämnde han Malmparken som det största misslyckandet sett ur stadsplaneperspektiv. På frågan vad han tycker är skönast i byn, tvekar han inte ett ögonblick: "Nya Sollentuna Centrum". Martin Rörby menar att det sannolikt är den vackraste och mest välplanerade centrumanläggningen i Skandinavien.


Rosa Parks
var den färgade kvinnan som 1955 vägrade sitta på de platser i bussarna hon blev anvisad. Hon satte sig helt enkelt på platser reserverade för vita. Det går att härleda hela den väldiga och framgångsrika amerikanska människorättsrörelsen till Rosa Parks envisa trots. Hon blev förstås gripen av polisen ett antal gånger, men redan nio år senare förbjöds segregering pga ras i USA.
Malmvägen 14A har ett nytt fik
som drivs av FIR - Folkrörelsernas Integrationsråd. Café Mångfalden. På torsdagaskvällarna byter fiket namn och kallar intresserade till folkbildning, samtal och debatt under namnet Rosa Parks' Café.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar