torsdag 4 juni 2009

Skandal - eller bara sorgligt? Glömda barn glömdes igen.

TITTA PÅ DET HÄR SVT/abc reportaget

Länken går till ett SVT/ABC-reportage som svarar på frågan varför Barnahuset i Sollentuna inte fungerar. Det har gått sex månader sedan Barnahuset invigdes.

I reportaget du hittar om du följer länken här nedanför, får du vara med på den fejkade invigningen i november 2008. Någon eller några som var där, bör ha vetat att det skulle dröja länge innan allt fungerade som man hoppats.

Barnahus är något fantastiskt och vi kan vara glada i Sollentuna att vi får stå värd för gruppen av fem samarbetande kommuner. Barn som bevittnat mord, våldtäkter, misshandel och andra traumatiska händelser är intressanta och viktiga vittnen, samtidigt som de allra flesta bär på minnen som om de inte får hjälp kan ge problem genom hela livet. Det vanliga är att de här barnen fraktas runt till olika samhälls- och vårdinstitutioner för samtal, förhör, behandling. Barnahuset vänder på steken. Här finns barnen och här finns institutionerna och den hjälp barnen behöver. Det är en fantastiskt fin idé. Sollentunapolitiker och tjänstemän har uppenbarligen gjort ett väldigit bra jobb tillsammans med kollegorna från övriga deltagande kommuner. Ändå snubblar projektet på andra sidan mållinjen - när invigningsfesten är slut är det stora hål i organisationen.

Skandalen och sveket mot barnen får Stockholms läns landsting ta på sig. Ännu sent i maj månad, saknas nyckelpersoner i personalen. Bl.a läkare

HÄR ÄR REPORTAGET FRÅN DEN FEJKADE INVIGNINGEN

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar